Mat mat mat

Idag har lucas ätit potatis. Han tyckte det var sååå gott  :) Det är underbart att se han äta. Mamma Cillan är lycklig. I helgen har jag vartit hos Anna det var trevligt =) Eftersom han inte ska äta färgad mat så börjar vi med potatis och så går jag över på palsternacka om två dagar. Man ska gå från ljust till mörkt..:) Jag tror detta kommer gå kanon. Gröt tycker han är sådär men de kommer nog gå bättre och bättre:) På tisdag ska jag fixa mera mat så jag har det i frysen. IDag tog jag bara en halv potits och mosade med lite olja och välling. Det gick kanon de också! Ska man ändå äta potatis går det bra att ta en av dem om man INTE saltar på potatisen såklart:) Nu har han sovit här bredvid mig i tre timmar. En tröttis!!

Ricky är på rollspelsdag..har varit iväg sedan 12 och kommer inte hem fören klockan 22. Roligt att han hittar lite att göra och träffa lite nya vänner :)

I morgon ska jag ner till korpen på någon slagt intervju tror jag. Jag vill så gärna bli instruktör och nu sökte de intresserade :) Jag är lite nervös med tanke på att jag inte har världens bästa fysik just nu men det går nog snabbt att träna upp igen med tanke på att den ändå har funnits där.

Jag längtar till att vara gravid igen!! Det är som en drog tror jag:O Om det inte vore för att jag inte har någon utbildning och jobb/pengar så skulle jag kunna tänka mig att skaffa fler bara inom något år!!! men tyvärr är inte detta möjligt så på onsdag ska jag sätta in en kopparspiral. Vill göra så lite påverkan på min kropp som möjligt och detta verkade bra. Dessutom GRATIS :) Hormonspiralen skulle kosta mig över 1000 kr!!! Har jag INTE råd med..!!!

Lucas kan i alla fall ta en sak med ena handen och sedan flytta den till den andra handen och tillbaka igen. Jag är så stolt över honom så :) iofs har han kunnat detta någon vecka nu men det är lika roligt varje gång :) Nu väntar jag på att det ska komma en tand..tror det kommer när som helst:)

3 kg ?

Om Annas våg stämmer så väger jag nu 82-83 kg svårt att se exakt då det är en våg med siffror..iofs vet ja inte om den stämmer..men om den gör det har jag 7-8 kg kvar mot 25 kg vad jag hade från början i alla fall så känndes de bra..jag är beroende av vikt och mått..så de är klart detta är viktigt för mig..

Nu blir det lite let´s dance :) Handbollen var synd..sverige gjorde en bra match men inte tillräkligt bra..aja..

Skulle åkt till thessan i helgen men lucas är inte riktigt bra och jag tyckte inte att det är så roligt att inte få koppla av och sitta och mysa och prata om han är lite kinkig. Mamma skulle till katrineholm så jag hakade på hit så jag får lite hjälp med honom:)

SAKNAR dig Therese <3 ses i veckan eller nästa helg!!

Viktklubb

Jag vet att jag har sagt att jag inte ska hålla på med en massa "skit" för att gå ner i vikt. Och jag vet att jag har sagt mycket som inte stämmer..:) Jag har i alla fall gått med i viktklubb..igen..var med där för några år sedan också. Nu fick man ett erbjudande via aftonbladet att vara med en månad för 1 kr !!! så jag tänkte va fan och gick med i alla fall. Jag vet inte vad jag ska göra där egentligen för det man kan göra där är att se hur mycket kalorier man stoppar i sig och jag har rätt bra koll på det i alla fall..målet är i alla fall att inte äta mer än 1300 kalorier på en dag..och de gör jag inte.  Då menar den där "sajten" att jag ska gå ner 12 kilo på 10 veckor vilket jag kan tycka är mycket bra. Jag har inte ätit speciellt mycket den senaste tiden och jag har inte heller gått upp i vikt men ja går inte ner speciellt mycket heller vilket jag kan tycka är märkligt. Jag måste komma igång med motionen nu också bara. Kör ju på crossen men jag har ju joggingen kvar som ja måste komma i gång med. Känns som att det kommer vara min stora grej då jag kommer gå ner mycket i vikt. Det var i alla all så jag gjorde förra gången jag gick ner 10 kg. Jag sprang då varje dag en liten sväng även fast jag i början inte orkade alls mycket. Det var när vi hade sommarstugan i Vätterviken och pappa sa till mig att jag skulle bli mycket överviktig när jag blev äldre..helvete heller tänkte jag och var ute och sprang...den sommaren vägde jag 65kg.

Idag ska jag i alla fall förbränna lite fett i simhallen med Emma William Alex och Mammi <3 Jag ska jogga dit och hem tänkte jag =) Liten extra sväng på vägen hem får e bli också…när jag kommer hem blir de lite crosstrainer och så Rickys hantlarJ Jag SKA ha träningsvärk i morgon. Mamma och jag ska i alla fall börja på Vattengymnastik..önskar jag hade någon att gå på andra pass med också..som typ spinning eller box..eller någon styrketränings i grupp..skulle bli såå mycket enklare då..Anna flytta hem!!


Sjukling

Lilla Lucas har feber. Jag blev så snoppen. Det är ju därför han har sovit hela dagen idag. 39.8 hade han. Ricky köpte panodil åt honom så nu har febern sjunkigt lite grann. I morgon ska vi ringa bvs sa de på sjukvårdsrådgivningen 1177 så de får vi göra. Kanske är de tänderna som håller på att komma men då kanske han inte hade fått så hög temp??

Nu halv åtta hos mig och sedan handboll som mamma är på :) Lyckost mamma!!!

vatten och bröd..

Lucas var verkligen inget matvrak idag..han har bara ätit en gång och de var klockan 10. Nu sover han. Han har sovit en bra stund nu. Lägenheten är i alla fall städad och de är skönt! Nu tänkte jag att ja skulle baka lite kanske morotskaka?? =)

Lucas precis när han vänt sig.

dålig kamera han ser ju jätte blek ut :P

Lägenheten:



Städning

Idag ska jag sätta fart med en liten stor städning. JA jag är lite städtokig. Städar varje dag lite lätt och så storstädning en gång i veckan :O Jag/vi stökar ner så mycket att jag måste göra det. Eller ja vet inte om ni hade tyckt det men de tycker jag. Efter min städning ska ni få bilder..blir ni glada då?

Lucas sov lääänge idag:) iofs sover han alltid länge men inatt sov han från 22-10..så idag är jag utvilad:)

Rulla rulla rulla som en boll

Igår klockan 22 vände sig min lilla pälskling från rygg till mage. Mage till rygg gjorde han när han bara var några veckor men då gjorde han de inte med flit, dock tre fyra gånger efter varande men inte alls efter det. Iofs ligger han sällan på mage utan om han ligger oftast på rygg om han ligger i babygymmet. Han är extremt bortskämd och sitter eller står mest i våra knän efter som att vi är hemma båda två och kan turas om. När Ricky "tröttnat" är jag sugen och tvärt om :)

Idag har jag varit med mamma i lkpg och sen har jag varit hos henne nu i eftermiddag/kväll. Käkade lite pizza. Köpte aftonbladet och ska prova viktklubb en månad för 1 kr :) Jag har varit medlem där tidigare och tycker de är lite roligt:) Nu dricker jag citronvatten för jag tror jag håller på att få en urinvägsinfektion..kan också vara svamp..:O Nu ger jag ut FÖR mycket information för vissa^^..;)

Nu blir det i alla fall duschen och sedan ska RIcky försöka ge sig på att lära mig magic..får se hur de går

//cillan


Nakenkillen

Idag badade lilla Lucas och så smygtog vi lite nakenfoton på honom :) Såklart få ni se dem..

Han är så fin min lilla älskling, tror han kommer att springa innan han kryper för han är extremt stadig när han står, ni ser hur lite jag behöver hålla i honom :) Vi får se, tror inte att det fungerar så men stark är han min lilla kille i alla fall.

Ikväll ska jag till Ulla och Roland och äta plankstek :) Det ska bli ruskigt gott de..mamma ska med också.
Ricky är en tråkmåns och vill stanna hemma som vanligt..:/

Igår spelade vi i familjen adolfsson/alm helt hysteriskt och det var roligt. Det roligaste var när pappa skulle yla som en varg men lät mer som en hund som blev trampad på svansen. Roligt roligt. =)




Nybadad och god natt:) Nu sover han fortfarande..2 timmar sömn är skönt :)

simhallen

Idag har jag sara mamma william alexander robin och leo varit i simhallen. Det var mysigt. Alexander ´kom under vattnet vid ett tillfälle. Han såg livrädd ut när jag drog upp honom. Först var han lite ledsen men sen pratade han på om att han var en ubåt och att han hade drunknat en stund..^^

Lucas har varit trött hela dagen och sovit som en stock. Skönt för honom att få vila sig efter två dagar med mycket fart och fläckt.

Tittar på handbollen och har en paj i ugnen:) Kanske skriver mera sen igen!

Saknar dig massor..ledsen de har blivit så fel...du vet vad du betyder för mig hoppas jag..!!!

"Hel"dag

Lucas sov som vanligt hela netten (blir så förvånad när jag läser bloggar om att barn inte sover på nätterna, läser blandannat katrin Zytomierskas blogg och de pratas så mycket om "hur man ska göra för att få sitt barn att sova en hel natt". Luvas har sovit hela nätterna sedan han har 2 månader. Han vaknar sällan på natten och gör han det stoppar jag in nappen och så sover han vidare. Matar han aldrig på nätterna, vill inte vänja honom vid det. Han äter vid 22 på kvällen och så äter han mellan 6-8 på morgonen, sedan somnar han gärna om till 10-11 på förmiddagen. Jag vet inte vad vi gör eller om det kommer komma en period då han vill äta på natten men jag tror inte det. Många pratar om "växtperioder" m.m då de är ledsna, sällan..inte lucas:) Men de kanske kommer...??

Pratar bra om min son jag, nästan lite för bra men de SKITER JAG I. När man sätter ett finger mot hans mun och rör de upp för läpparna så låter han aaaaaaa och så låter de så där roligt ni vet?? så nu kan ja få han låta när jag vill;) Han håller i saker och börjar få mera kontroll på sina händer:)

Idag var Ricky på sitt inledande möte om ADD, intressant. Efter det var vi en snabbis på Willys och på godishuset. När vi kom hem så kom anna och marcus med sina småttingar de ska vara över helgen. Jag trodde vi skulle åka till dem men de kom hit i stället:) I morogn ska jag ta med de små till simhallen men då menar jag William och Alexander och så ska mamma och marcus ta med Robin och Leo. Tycker det är lite jobbigt att vara i baddräckt nu men de får gå.

Dock har jag några cm kvar på magen där jag är som störst och de är under naveln, där jag gick upp mest, fick ju min gravidmage väldigt långt ner.

Här kommer cm som jag har kvar till målet (måtten från 2009 september)
Arm 3.4 cm
Bröst: 6 cm.
Midja: 1 cm
Navel: 0 cm
Som störst över magen: 13 cm
Höft 4 cm
Rumpa: 8 cm
Lår: 3 cm
Vader 1 cm

Vikt 11 kg kvar...Nu när jag kan springa så vet jag att det kommer gå fort. Det känns helt okej faktiskt :)
Jag har sammanlagt sedan jag mätte mig den 10 oktober tappat:

Arm -1.5 cm
Bröst: -3 cm.
Midja: -14 cm
Navel: -14 cm
Som störst över magen: -7 cm
Höft -8 cm
Rumpa: -1 cm
Lår: -2 cm
Vader -1 cm

Märks att det är mest på midjan de har tagit, med midjan menar jag mellan där revbenen slutar och höftbenet (tror jag det är som går ganska högt upp på sidan av magen:O ) Naveln är runt magen på naveln och störst är där jag är som störst över magen. Har en bit kvar men det går neddåt och det är huvudsaken. Vill som sagt vara tillbaka när det gått ett år, men om det sker tidigare så är jag mycket nöjd.!






Fasiken vad ont de gjorde

(Har fått låna Marias mobila bredband) :) TACK MARIA

När jag var ute och tvättade nu så tappade jag en body på golvet och skulle böjja mig ner för att plocka upp den. Jag böjjer mig ner och så PANG då slår jag i huvudet i vagnen som man har kläder i. Har en liten bula nu. Trodde att jag skulle kräkas när jag fick smällen gjorde ont så in i helvete. Började till och med att gråta en skvätt..mycket irritation som kommer upp på en gång då. När jag var ute och började med första omgången tvätt så kastade några barn en snöboll på fönstret och skrämde mig, när jag kom ut så trodde jag de skulle fortsätta kasta men de hälsade bara artigt på mig "hej" och så sa jag hej tillbaka, mer än så var det inte.

Kommer ihåg när jag bodde i Norrköping och skulle gå hem från jobbet på Telia och några blattar (ursäkta uttrycket) kallade mig hora och började kasta snönbollar på mig. Jag vände mig om och sa "vem var de som kasta" jag tänkte mig inte för vad jag sa men när jag insett vad jag sagt började jag små skratta lite och trodde att de skulle hajja vad jag skrattade åt (youtube klippet #vem var de som kasta") men idioterna var för tröga för att fatta det och de fortsatte att kalla mig fula ord..jag försökte säga emot så gott de gick men jag tyckte de var bra otcäkt med tanke på att de var typ 10 stycken. Jag fortsatte att gå men de fortsatte att kasta snöbollar på mig. (var dessutom gravid vid denna tidpunkt och var rädd för att de skulle skada mig mera) Jag tog upp mobilen och ringde ricky och grät, jag kände mig så förnedrad och arg. Där gick jag, ingen brydde sig och de kastade snöbollar i huvudet på mig. Jag kunde inte säga något, inte springa ingenting..åhh jag blir arg bara jag tänker på det...aja..

Idag har vi varit hos mormor och hjälp henne med garner men det blev inte klart så mamma sak åka i morgon också. Ricky och jag ska in till Motala i morgon på hans ADHD uttredning första mötet visserligen men vi får hoppas att de drar igång nu så att han kan få sin medicinering eller vad han nu ska få för stöd och hjälp.

Funderar på att åkta till Anna i helgen Ricky ville nog också följa med. Jag gör något varje dag nu, ingen lugn stund känns de som, men det är skönt i alla fall. Är ju definitivt ledigt till maj då vätternviken drar igång men jag hoppas på att få jobb i motala kommun inom assistansen..iofs tycker jag mycket om att jobba på vätternviken men det är för osäkert med tider och pengar då. Det är tråkigt för jag trivvdes så bra där de sommrarna jag jobbade mycket. Samtidigt som det känns som ett jobb som man har mest nytta av och glädje av när man är lite yngre:) Men tycker mycket om de som jobbar där och de som äger det.

Nu har ni väll slutat läsa antar jag..men men..:) Jag ska kolla upp lite "recept" på vad man ska ge barnen nu i början, ska köpa hem potatis, morötter m.m. Idag har han inte varit på humör elller jo det har han men han har bara sovit kanske en timma på hela dagen..:/ Så han är grinig nu..han har dessutom bajsat så nu ska jag byta:)

//Cillan


Grattis Alexander

Idag är vi hemma hos maria och firar alexander som fyller 5 år. Han börjar bli stor!! Igår åt Lucas bra med gröt och namnam (äpple, banan) så det var roligt. Den 28 ska vi till bvc och prata met men jag har börjat lite smått i alla fall, det är roligt att se han äta. Jag ska laga maten själv sen såklart, med tanke på att jag älskar att laga mat. Potatis, morötter m.m de kommer bli bra. Jag längtar tills dess.

Nu kom Sara också..:) Ska snart fika på glasstårta och ikväll får vi taco. Lucas har knappt sovit idag bara när vi gick hit så sov han som en stock. Så fort vi klär på honom och lägger han i insatsen så somnar han som en stock. :)

Lite bilder från idag:



inget internet..

Jag är arg för ricky ringde bredbandsbolaget men de hade inte lagt om ordern så det dröjjer ytterligare innan vi kan få..de kan bete sig lite som de vill men själv ska man vara tacksam... Har varit i motala idag på um och sen på willys med maria och mattias. Skulle ut och springa men tiden rann iväg så de får bli i morgon istället: ) skönt att snön är borta så att jag kan börja jogga. Frihetskänsla att springa och rensa lite tankar. Lucas sover i sin insats ska äta en gång till innan natten. I morse sov han till 9 och igår till 11 skön grabb. Han älskar sitt baby gym. Nu när vi inte har han framför tvn så ligger han överallt och vänder och vrider på sig för att se tvn skit unge: ) han växer så det knakar snart 7kg så idag köpte jag hem libero 4 de har 108kr rabatt på blöjjor på willys perfekt: ) tittar på handbollen och hoppas på sverige men de ser mörkt ut...hatar perlskog som kommentator..blä...lucas pratar tjuttrar och jollrar mest hela tiden: ) jag älskar honom så de gör ont.. Therese var hos mig igår och de var så trevligt och tiden går så fort då. Vist jag är lite av en ensamvarg men va trevligt de är när jag får trevligt sällskap:) har bakat massor sedan jag flyttat hit och jag trivs som fisken i vattnet här..jobbigt att skriva på mobilen så vi hörs pusssss

Aj då..???

Fick veta igår att barn under 2 år inte ska titta på tv..och Lucas som älskar att titta på tv..har jag gjort bort mig nu? Känner mig jätte dum som inte viste om detta..är det något man ska veta om?? Jag brukar sätta han i babysittern och så tittar han på tv, eller så ligger han på sin filt och vänder huvudet mot tvn, eller så sitter han i vårt knä och vrider sig mot tvn..känner mig dum nu. Eller så är jag bara larvig och ska inte lyssna för mycket på vad folk skriver om att man ska och inte ska göra..?? Lucas kan stå genom att man bara håller lite i hans händer haha..tror inte han är ett spädbarn han är nog en vuxen fångad i ett barns kropp..;) ne knappast..

Tror inte jag ska ta för hårt på det där med tvn, tror inte han lider av det, men ja ska definitivt tänka mig för nu i alla fall, inte sätta han framför tvn utan mera om han ändå tittar fast han gör något annat, det kan ja inte hindra med tanken på att tvn går nästan dygnet runt hemma hos oss.

Nu är vi i alla fall hos mamma och myser. Ricky skulle ta blodprov men det gick inte, han fick panik stackarn. Nu blir det lite mys framför tvn tror jag, sara kom hit också..:)



japp

De går bra nu. Jag vet inte hur jag ska göra. Fick mail om att ja skulle kunna gå VFU nu vecka 5 men jag vet inte alls hur jag vill göra. Tänk om de blir samma igen. Gör jag inte detta för någon annan skull? Vill jag bli ssk? Förmodligen inte. Det blir bara enklast så. Känner mig illa till mods att tänka på det.. Jag vet inte vad jag vill..

Lucas sover så gott nu i insatnsen mamma var snäll och tog upp mig när de ändå var ute i förmiddags..skönt att vara hemma hos mamma en stund:)

Tycker det är jobbigt att jag inte kan lite på mina vänner. Eller kan jag göra det?

Har skicakt ut inbjudan om dop också om jag har glömt någon så säg till haha..skickade ut dem igår så kommer väll fram i morgon antar jag:) Ska bli mysigt, måste hitta en klänning nu bara:)

3 kg ner sen ja flyttade hemifrån :) Utan att göra någonting drastiskt..skönt :)

11 kg kvar till min målvikt..och några cm kvar runt magen :) men detta ska gå så fort de blir vår för då kommer jag att ut och jogga:)

Kram

Inget internet

Jag har som sagt inget internet därför jag inte uppdaterar mig. Jag måste ha de snällaste barnet. Jag läser mycket om barn som inte sover på natten, skriker och har perioder av att de är ledsna m.m Men lucas har inget sådant. Han sover om nätterna..han är så sällan ledsen att jag ibland undrar om han vet hur man gör. Vist klart han kan vara tjurig precis innan mat, eller precis innan han ska sova..men jag är så glad för detta.

jag vet inte hur det är att ha ett "jobbigt" barn och funderar på hur alla kan säga att småbarnstiden är jobbig. Vi har det inte jobbigt han kan ligga och titta på tv på en filt i timmar, eller sitta i babysittern utan att klaga. Han sitter hos oss utan att vara gnällig..Han sover om nätterna han kräks nästan aldrig..ja vad ska ja säga..jag har nog tur..

Jag längtar redan efter att vara gravid igen..vill att mitt liv ska "komma" igång på riktigt om ni förstår mig. Ha ett jobb att gå till få in riktiga pengar på kontot (inte soc pengar) och leva mitt liv ifred från alla myndigheter m.m Inte föra tt det är jobbigt att få in pengar på kontot utan att göra något men man känner sig endå som en i systemet och de gillar jag inte..Jag vill ha många barn..kanske jag inte får en lika snäll men de gör mig inget. Elakt de känns att säga snäll/elak m.m men jag är så lycklig:)

Slut från idag! =)

RSS 2.0