Viktigt

  • Göra det man vill göra och inte vad man bör göra
  • Man lever förmodligen bara en gång. Se till att genomföra det man drömmer om
  • Viktigt att ta egoistiska beslut för ens egen skull
  • Viktigt att lyssna på sig själv och sin inre röst
  • Se till att man blir nöjd
  • Leva med konsekvenserna man måste ta och lära sig av sina mistag
  • Ingen annan kan bestämma vad som är "rätt" beslut för mig
Jag måste lära mig att lyssna på mig själv. Det är nog många som måste det. Man ska inte göra saker för andras skull. Jag menar inte att man ska vara elakt egoistisk MEN man måste tänka på att man lever en gång och man måste se till att göra saker som man själv vill och inte unna sig med något halvbra som någon annan har bestämt åt en själv. Sluta fråga andra för att få bekräftelse. vill man något tar man de besluten och så får man själv leva. med konsekvenserna. Så tycker jag. Önskar jag klarade av att leva efter det också..

En gång för länge sedan var jag rödhårig:)...hittade denna bild på min gamla dator hos mamma :)



En unge i minuten.

Jag älskar programet en unge i minuten :) Jag grät såklart igår också när jag tittade på det. Va duktiga de var:) Jag längtar så efter en liten till men de får vänta till vår situation är lite mera stabil. Lucas är som vanligt en liten ängel och då är det inte konstigt att man längtar efter en till men de var som Ricky sa igår. Tänk om nästa barn får kolik, skriker hela tiden eller inte alls har det lika enkelt som Lucas har det. De får man tänka på. Man kan inte ge lika mycket uppmärksamhet och man kanske inte tar vara på lucas tid lika mycket? Eller också gör man det. Svårt att säga fören man är i den situationen själv. Men de är som en drog. De är som tatueringar har man börjat vill man fortsätta. I höst får de bli flera tatueringar har inte råd nu. Hade ju tänkt göra de runt min födelsedag men de får vänta tills i höst.

Mitt träningschema funkar okej. Jag tränade förra veckan måndag tisdag onsdag och söndag. Promenad torsdag och på fredagen var vi på busfrabriken så lite motion fick jag allt då också. Igår var jag ute på en liten löprunda men de var tungt i benen. Ikväll är det STARK och i morgon ska ja springa backe lika som i onsdags vid vattentornet:)

I helgen ska ja gå på utbildning för att bli instruktör på korpen också. De ska blir roligt men extremt nervöst. =) Det är något jag vill och har sett fram emot så ja tror de kommer bli toppen.

Skit väder..^^ Ricky ska ha två kompisar över i tre dagar så ja ska vara mycket hos mamma. Sover där också. Mysigt:) Älskar att bo så nära mamma vet inte hur de skulle gå annars. De är så skönt att ha henne att prata med när man vill och man har alltid någon att vara med om man vill de. Därav jag väljer att bo här trots att de inte finns de bästa möjligheterna. Familjen går först och att man ska må bra:) De andra löser sig alltid på något sätt=)

//Cillan

Ja har bestämt mig och har sökt till förskollärare / grundskollärare åk 1-3 :)

Kom ut från toaletten och...

Kom ut från toaletten och då hade zid ätit upp nästan all saltgurka och all leverpastej från min macka!!!

GAHH dumma kisse :) men ja älskar han ändå! han är iofs inte som en katt..mera som en hund..ända skillnaden skulle jag säga är att man inte går ut och går med han OCH att man adlrig kan få samma kontakt med en hund som ett annat djur (i mina ögon vill säga) :)

Åka till mjölby idag..


Trevlig helg

I helgen hade jag några vänner över på en liten inflyttnings"fest". De var mycket trevlig och bättre än förväntat. Jag lagade tacopaj ni vet den med philadelfiaost som är så god =) Som man äter tacochips och sallad till. mumma. Så det fick mina gäster. Någon blev kanske liite fullare än vad som var tanken eller vad säger du thessan??

Vi har i alla fall planer på att gå på daniels födelsedagsfest nästa helg, så vi får se hur det blir med det.
Lucas sov hos mormor inatt och jag längtade ihjäl mig efter honom men de var skönt att ligga i sängen och gosa med Ricky till klockan halv tolv. De var länge sedan vi gjorde det. Jag får ju alltid sovmorgon men i dag fick ricky ockå sova:) Jag går sällan upp före halv tio. Det är otroligt att vi får vara hemma båda med vår lille älskling. Vi är lyckligt lottade även om man inte alltid ser det på det viset. Inte alla pappor som får vara hemma så mycket med sitt barn.

I morgon ska vi på adhd utredningsmöte igen. Eller inte vi. Ricky. Denna gång i mjölby så jag har frågat mamma om hon vill följa för jag hittar inte dit. Får se vad hon och ja och lucas gör under tiden. Kanske fikar eller något i den stilen. Alltid mys att göra saker med mammsen.

Denna vecka ska ja träna igen. JIPPI. Inte tränat på en månad ffs.!!!! Så de blir korpen tis tors och så crossen någon dag och så spåret någon dag:) Skönt.

Thessan klagade på att min blogg bara handlar om lille Lucas men det blir så när min vardag består av tid med honom. Det är så jag vill ha det helt enkelt :) Kan inte tänka mig något bättre faktiskt.

Nicki boy ut ur big brother. Ja men de kansek blev bäst så trots allt. En ny tjej in. Kul. Se hur detta slutar:) JAG VET...MEN JAG ÄLSKART!!! =) say what ever you want..=)

hmm simhallen..är lite sugen på att simma faktiskt. Ska dessutom köpa hem sådana gummiband. De är bra att ha hemma.


Öroninflamation

Jag har öroninflamation så ingen träning denna vecka heller. Skit bajs. Jag är jätte sugen på att träna och så går de inte. Jag var i alla fall ute och gick nån timma igår. I dag blev det inget för att ricky skulle till sjukhuset klockan 10 och jag var så helvetes trött på eftermiddagen att jag sov mellan ett och fem. Inte mycket tid kvar för när jag vaknade lagade jag kebabpaj. Det var mycket gott. Jag är ganska duktig jag.

Nu har vi tittat på cornelis filmen den får 5 av 10. helt okej´med andra ord. Ricky sitter och klinkar på gitarren och han är så duktig. Sa till han och de stämmer verkligen att han skulle vara bra på allt men han klarar inget. Lite så är det. Med tanke på att han har en neuropsykiatrisk sjukdom. De är så tråkigt för honom för han är duktig på så mycket olika saker. Extremt smart dessutom. Har aldrig träffat någon med så högt IQ....

I morgon ska ja städa. Stor städa även fast det inte behövs för att ja har bjudit hem några vänner på lördag och ja vill att de ska vara fint. Fint som snus. Så jag har tvingat ut alla ur lägenheten och så ska ja slicka golvet rent. =) Snäll jag är va?. Slänger ut man och unge för att städa för att de ska bli fint. Ja har nog blivit knäpp. Ja bara städar och städar. Jag damsuger varje dag. Ibland flera gånger. Men fint är det :) eller inte varje dag..men nästan. Har inte gjort de idag i alla fall =) Även om de skulle behövas.

Sugen på en lhasa apso valp. men de får vänta. En liten vovsing är mysigt men kräver mycket tid pengar och energi och den ska vi lägga på Lucas :) Ska sälja lite saker och försöka ha råd med en systemkamera i stället. Hund eller systemkamera..bra att välja mellan de för de är så lika dessa två saker :)

Igår fyllde Ricky år. Han fick hemmagjort tårta, bullar, drömmar och kladdkakemuffins av mig till fika de var gott=)

ne nu blir det snart kalla fakta :)
Kram på er..


Har dig.

Jag måste lägga in ett annat inlägg. Mest bara för att jag inte klarar av att se vad jag skrev i förra utan att bli helt förstörd. Idag har jag tvättat två maskiner och så ska jag skjutsa maria till jobbet ikväll. Det träliga är att ja måste ställa bilen hos mamma och så gå hem sen. Så är inte hemma fören runt halv sju sju. Emma har sovit här inatt och de gick jätte bra och var mysigt:) Jag somnade innan big brother var slut igår..:O Då är de illa!!! =) Ja var jätte trött. Kan bero på att Alexander sov natten innan och han ville först gå upp klockan 4 och sen gick han upp runt sex. Det är INTE jag van vid. Skjutsade maria i går också och fick gå hem. Kan inte ha bilen stående här. Får max stå 4 timmar och orkar ju inte flytta bilen mitt i natten inte.

Lucas ligger i babygymmet. Han är inte svår att ha han inte. Han kan ligga där ganska länge innan han blir sur. Han bryr sig inte om att vi sätter och bredvid..Sakerna är vist roligare:) Igår var vi iväg till motala och handlade. Han satt först i bilen i 30 minuter. Inte ett ljud. Vi gick på maxi och Willys i kanske 1.5 timmar. Inte ett knyst bara smile. Sedan 40 minuter till i bilen då vi fixade med en del grejjer här i stan. Inte ett ljud. När vi kom hem hade han inte ätit på fem timmar så han fick välling. Men inte var det något brodska heller. Han är så gullig och lugn. Han har dock börjat med att bli "sur" och skriker. De är jätte roligt för han blir inte ledsen eller så utan han hör nog sig själv och tycker de är roligt att "skrika"..haha.. =) Snart kryper han..de har ja sagt några gånger nu..men han lyfter upp rumpan och drar sig fram och har händern aupp men magen orkar inte lyftas upp. Ålar gör han snart i alla fall?? Eller..håller de på såhär länge kanske :) Jag vet inte..känns som att vi nu väntar på att han ska sitta stabilt själv, få tänder, åla och sedan krypa..och så resa sig upp..och så gå..och så prata...haha :) finns mkt att se fram emot och de känns så långt borta att jag inte kan tro de kommer att hända..men de kommer de och de är så fantastiskt.

Polly. Fortfarande mycket jobbigt. När jag tänker på henne så gråter jag. Blä..:( Färjestad på tvn. Viste jag inte om. Men jag kan inte titta för om 30 minuter ska ja skjutsa till motala men de är inte så där extremt roligt i alla fall..

Hoppas mamma har de bra..hon ska på melodifestivalen idag. Saknar dig mamma <3

Polly. Min Polly

För tio år sedan tjatade jag om en hund. Jag tjatade och tjatade och tjatade. Jag ville så gärna. Jag körde med ALLA knep även de fula. Till slut lyckades jag övertala mamma. Jag kommer ihåg så väl när hon berättade för mig att hon skulle ringa och höra om det fanns någon kvar. Den dagen mamma skulle ringa så var jag i skolan. När mamma hämtade mig så satt jag tyst i bilen på väg ut till sommarstugan för att vänta och se om hon skulle säga något. När vi kommit ut till sommarstugan så sprang jag ner till skogen för att kissa och när jag var påväg hem igen kom jag återigen på att det var ju idag jag skulle få veta om det blev någon hund eller inte. Jag skuttade fram genom skogen och var lycklig. Jag hade en bra känsla i magen helt enkelt. När jag kom upp till stugan sprang jag in och frågade mamma om hon fått tag i dem. Hon log brett och sa att de hade två stycken kvar. Två honor. Vi skulle åka och titta på dem när de var 4 veckor. Jag var lycklig. Lycklig.

Jag minns när vi var och tittade på dem också. De var så små och tjocka. korta ben och så åt de på allt. De åt på våra fötter och de nafsade på våra fingrar. De var de sötaste jag sett. (i alla fall innan jag sett min lilla pudding). Vi fick välja mellan två olika hundar. Vi tog PollyAnna. Hon var den lugnaste av de två som vi fick välja mellan. VI var där ytterligare en gång innan vi hämtade henne. Den dagen vi var och hämtade henne var en mycket bra dag. När vi fått henne så åkte vi hem till malin och hennes familj och jag var så stolt. De var avundsjuka och jag var stolt. Efter denna dagen har de hänt massor i våra liv tillsammans med Polly. I 10 år har hon förgyllt vår vardag med jobbiga, underbar, stressiga, oroliga, fantastiska ögonblick. Hon har varit mycket sjuk den lilla gumman. Vår lilla gumma. Jag saknar dig så redan. Vi har fått mycket stöd från dig. Vi har stått ut med mycket gnäll och larv från din sida. Men framförallt har du gjort oss till en tryggare familj. Tack Polly för det.

Jag hoppas nu att du är på ett fint ställe. Ett fint hund ställe där du har många vänner. Du som är så vacker kommer säkert få många hundar efter dig. Jag hoppas vi gjorde rätt val. Jag hoppas du håller med om det.

Det hände en sak igår som får oss att tro att det är bra med dig nu. Hoppas att det var fallet.

Polly. Tack. Du vet vad du gjort för mig under alla dessa år..


I wish

Hittade lite nässpray igår så natten har varit god. Har bara lite ont i ögonen nu. Känner mig mycket bättre idag. Lill plutten var helt slut så nu ligger han helt utslagen i sin säng. Han sov hos mig inatt. Mest för bekvämlighetens skull. Ego mig som älskar att ha min lilla snutt bredvid mig så ja kan snosa på honom då och då :) Ett liv utan barn känns för mig helt främmande nu och jag har haft min skatt hos mig i lite över ett halvt år.

Ricky lagar chili con carne till mig mamma och pappa som kommer hit och äter mat. =) Han är så duktig min lilla pudding. Så glad att vi har varandra. Han får mig att njuta mera av livet och han får mig att förstå saker som jag aldrig hade kunnat tro om mig själv. Vi skrattar med varandra och vi skrattar åt varandra på ett roligt sätt som ingen tar skada av. vi stöttar varandra i allt och det finns inget, INGET som jag inte kan berätta för honom eller göra. Precis allt känns okej. Jag är lyckligt lottad. Trots att han har sin sjukdom och att det tär på oss så är kärleken stark. Ibland starkare tack vare det. Vi tycker om varandra. <3 Och framförallt vi tycker om vårt gemensamma barn så det svider i våra hjärtan. Det är så härligt att se att man har skapat något tillsammans. Det är lite han och det är lite jag och så ska vi tillsammans uppfostra honom att bli en egen individ. Jag är så lycklig.

Nu är det nog med smörerierna.
HUNGRIG SOM EN VARG!!! =) ( nu kom ricky utan förvarning med två mackor med ost på och ett stort glas vatten för han hörde jag sa att jag var hungrig. min älskling..)

I eftermiddag blir det motala ska till en ssk och snacka mat, mamma ska med och gå lite på stan och titta sig efter något fint till i helgen då hon ska på finalen av melodifestivalen :)

Kram på er.


rotmos :)

Bilder på min goda rotmos Lucas fick igår ;)



Jämförelse

Jag sitter och kollar runt på olika bloggar då och då. Jag inser att jag själv sitter och jämför mig och Lucas med andra mammor och deras barn. Till vilken nytta?? :) Jag är glad om lucas tar liite längre tid på sig än alla andra med tanke på att tidighet är tecken på adhd...I går fick han rotmos. Det tyckte han var väldigt gott. Jag gjorde det själv och var stolt över mig att jag gjorde egen mat. Han är inte så förtjust i burkmaten nämligen. Vissa bättre än andra såklart. Jag kokade potatis, morötter och kålrot och så en bit kött kokade jag. Mixade allt med lite extra vatten. Han åt som en liten tok..:) Idag satt han också. Liite men ändå :) Han kan ju sitta om han lutar sig men idag satt han lite själv. Vi bade för första gången tillsammans också i badet idag han och jag. Vanligtvis bruakr jag bada honom i baljan men de känns lite tråkigt nu när han börjar bli så stor.

Nu ligger han och tjurar lite i sin säng i sovrummet. Vi går in och ger nappen så håller han på att somna men så fort vi går ut igen så vaknar han till.

Nu går Ricky in igen får se om det funkr denna gång. Han blir lycklig när han ser att vi kommer och de är svårt att inte ta upp honom, men han behöver vila sig lite från sin envisa hosta och förkylning. Hoppas att han inte är förkyld men antar de är kruppen som gör att det blir såhär långdraget.

Mamma maria william och alexander är i katrineholm hos anna och barnen. Så de blir att vara hemma idag. Kanske tar en promenad med tanke på det fina vädret men känner mig inte alls bra så får se. Är fortfarande förkyld och hängig i kroppen. Funderar på om jag ska laga mat till Lucas nu eller om han ska få en burk idag. Lat eller inte lat? Frågan är om jag har något hemma. Inget roligt att bara få potatis och morötter...

Har också kommit på mycket bra saker som ja ska göra nu. Det blir mycket bättre för mig och ja skiter i vad alla andra tycker faktiskt. För en gång skull!!! =) Kram på er


Sjuk

Usch sjuk och har sovit i stort sett hela dagen. Åkte med till lkpg på förmiddagen för att lämna Rickys dator men de borde jag nog inte gjort. Kännde mig jätte hängig när jag kom hem. Inte roligt alls.
Lucas är i alla fall mycket bättre och vi myser med varandra. Han äter så bra nu och det glädjer mig att allt flyter på så pass bra som det gör. Han säger mammamammama och babbaba och spottar omkring sig. Sitter snart själv och kryper nog snart iväg:) Väntar på den första tanden som bara är en tidsfråga innan den kommer känns de som. SKa vi så skönt nu när våren snart är här att gå långa vårpromenader och kunna sitta lite ute på kvällarna. Ut och springa och få igång flåset lite. Har inte kunnat träna denna vecka så har inte tränat på två veckor. Har abstinens så hoppas jag kan köra lite crosstrainer i helgen i alla fall.

Jag är så extremt socker beroende och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ut detta. Jag vet inte riktigt vad Ricky gör nu..Han sitter med sitt halsband och dinglar och försöker hytotisera sig själv. Han mår nog inte så bra ?
Tillbaka till mitt sötbegär. Jag äter något sött varje dag. Behöver inte var amycket..det kan handla om 5-10 polly eller en liten chokladbit m.m Men när klockan börjar närma sig 19 så kommer suget som ett brev på posten. Jag vet inte om det har att göra med att jag äter lite för lite mat och då blir hungrig och då kommer sötsuget? Eller också så har jag bara de ändå. Jag är inte sugen på läsk eller så. Men sött sött sött sött sött...!!! GAHH!!! vad ska jag göra..måste kolla upp detta alltså. Finns det något bra mot sötsug förutom att stilla det..haha..avhållsamhet..!

Så är det..//Cillan

Trött, hängig.

Trött och hängig dag idag. Blev dock mycket bättre fram emot eftermiddagen. Hade mamma och sara på besök och så följde jag med mamma hem en stund på kvällen och åt lite bakad potatis =) I morgon ska vi till lkpg en stund då mamma ska till garnisonen. Vi ska lämna in rickys dator och även handla på bla Willys.

Ricky fyller snart och ajg vet inte vad ja ska köpa!! Känns svårt...

Förskollärare lutar det åt..karlstad..distans..via motala...

//Cillan.

Mår illa

Usch mår illa. Trodde jag skulle kräkas idag när jag följde med mamma och mormor till motala för att mamma skulle till arbetsförmedlingen..:( Har kännt mig risig hela dagen och sovit i eftermiddag för jag har haft ont i huvudet och känns mig sjuk så det blev ingen träning :( Usch har inte tränat på två veckor nu!!! :( ILLA..

Har dessutom fikat två gånger idag..INTE BRA CECILIA ADOLFSSON!!! men gott var det^^ :)

Lucas är gnällig idag också. Så fort vi lägger ner honom så gnäller han...han är glad annars men såfort vi lägger han så gnäller han..han har nog ont i munnen också. Han slänger sig efter något att bita i hela tiden. Han satt bredvid mig förut och de känndes så mysigt och kom att tänka på när han blir större och vi sitter och pratar med varandra..Oj vad han är arg och tjurig nu hör jag. Shi fick jag för jag sa att ja har en så "snäll" son..^^

Stackars Ricky som fått ta mycket ansvar idag när ja inte mått bra..:(

RSS 2.0